Sporten, zo kan het ook

Blinde atlete met begeleider

Al jaren blijkt uit vragen van cliënten en hun omgeving, en van externe professionals, dat er behoefte is aan voorlichting over de mogelijkheden van slechtzienden en blinden om te kunnen sporten. Het gaat dan om ouderen, kinderen, mensen met een visuele en auditieve beperking en mensen met een verstandelijke beperking. Het beeld dat mensen hebben van en dat er voor hen weinig of geen sportieve mogelijkheden zijn.


Er is veel kennis binnen Visio aanwezig over sporten voor blinde en slechtziende mensen en alle mogelijk- heden die er zijn. Vorig jaar is met Visio Foundationsteun het project Sporten, zo kan het ook afgerond. De resultaten van dit project hebben tot een enorm succes geleid. Veel cliënten en ouders van cliënten, sportleraren en coaches, trainers en studenten hebben het Visiokennisportaal bezocht om de geplaatste video’s te bekijken en tipkaarten te downloaden.
Zie: https://kennisportaal.visio.org/sporten.
Dit project heeft tot doel het voorlichtingsmateriaal verder uit te breiden. In 2022 zijn er instructievideo`s, sportportretten en tipkaarten gemaakt voor de zwemsport. Meer informatie is te vinden op het Visiokennisportaal.

Ga naar de inhoud