Ik zie dat ik fitter wordt

Veel mensen met een visuele beperking hebben moeite met deelname aan sportactiviteiten door een gebrek aan toegankelijkheid. Een van de problemen die wordt ondervonden, is het aflezen van fitnessapparatuur, zoals een loopband, een crosstrainer, roeitrainer of spinningbike. Voor een goede beoefening van de sport is dit essentieel. Het geeft een sporter inzicht in de prestaties. Zo wordt sporten leuker, gemakkelijker en motiverender.

Dit project beoogt fitnessdata, die voor ziende mensen vanzelfsprekend zijn, ook voor blinden en slechtzienden zichtbaar te maken. Zonder gedoe snel kunnen controleren wat je hartslag is, of je nog op de juiste snelheid zit om je trainingsdoel te halen en nog veel meer. Dit is niet alleen handig voor mensen met een visuele beperking, maar voor iedereen die liever niet tijdens het sporten naar zijn of haar scherm kijkt.
De insteek is om aan te sluiten bij fitnessapparaten die gekoppeld zijn met internet, en een techniek te ontwikkelen die gekoppeld kan worden aan een smartwatch. Het project is in 2022 van start gegaan.

Ga naar de inhoud